dimarts, 4 de desembre del 2007

A la tele encara s'aprenen coses

Edward Teller, catedràtic de física, inventor de la bomba d’hidrògen, li va dir a Robert Oppenheimer, catedràtic de física inventor de la bomba atòmica, que volia signar un document demanant a Harry S. Truman, president dels Estats Units d'Amèrica, que en comptes de llançar la bomba atòmica contra la població civil japonesa, la llancés sobre un espai inhabitat com a demostració de força.

El secretari d’estat de Truman va dir-li al president que pensés que l’any 46, el congrés li faria un procés d’impeachment (una mena de moció de censura) per no haver llançat la bomba en el lloc adequat i en el moment adequat, posant fi a la guerra i salvant així, milers de vides nordamericanes.

Oppenheimer li va dir a Teller que la política l’havien de fer els polítics. Els científics havien de fer ciència.

Truman va tenir por que els nordamericans el fessin culpable de les vides de milers de nordamericans.

El 6 d’agost, l’Enola Gay va llançar la bomba atòmica sobre Hiroshima. Dos dies després a Nagasaki.

Oppenheimer va demanar perdó a la població japonesa. Teller va acusar Oppenheimer d’espia comunista . I va fabricar la bomba d’hidrogen. La Bomba H.


Havia començat la carrera armamentística.


A la tele, encara s'aprenen coses. Aquí us podeu descarregar alguns programes si disposeu de l'E-Mule:

Segle XX. Canal 33.

Per cert: fa dies que no us ofereixo música. Aquí teniu a Vivaldi:

http://www.youtube.com/watch?v=5DWAdJKUlxo

1 comentari:

Anònim ha dit...

a la tele s'aprenen coses, el que ens falla a vegades és, com en tot, com en google, com en els blogs, com en el consum de drogues o el consum de ... etc, un consum responsable, racional. i saber que la tele te un botó magnífic que permet... apagar-la!